Κόκκινο Κραγιόν

Το κόκκινο κραγιόν εμφανίζεται τόσο παλιά στην ιστορία που θεωρείται το Νο1 beauty classic.

Το είδαμε πρώτα στις γυναίκες τις Μεσοποταμίας, που έβαφαν τα χείλη τους με λιωμένους ημιπολύτιμους λίθος, αργότερα στη Κλεοπάτρα, η οποία χρησιμοποιούσε τους χυμούς από σκαθάρια και μυρμήγκια ώστε να πετύχει τη τέλεια κόκκινη απόχρωση. Το κόκκινο τότε ήταν βαθύ και έντονο.

Wet & Wild Mega Last Liquid #Red my Mind, Milani Color Statement Lipstick #Cabaret Blend

Η Βασίλισσα Ελισάβετ I’ έκανε διάσημο το μακιγιάζ κατά το 17ο αιώνα, το οποίο περιελάμβανε κάτασπρο δέρμα και κόκκινα βυσσινί χείλη.

Golden rose 23, Wet & Wild Mega Last Lipstick #Cherry Bomb

Ύστερα από μια μεγάλη πτώση της φήμης του κραγιόν στο τέλος του 19ου αιώνα εξαιτίας της Βασίλισσας Βικτώριας που το καταδίκασε ως «αγενές», το κόκκινο κραγιόν τις δεκαετίες 1900-1920 αρχίζει να χτίζει το μύθο του.

Μεγάλες εταιρίες της εποχής όπως Max Factor, Guerlain, Chanel, Helena Rubinstein άρχισαν τη παραγωγή του κραγιόν στη μορφή και συσκευασία που το ξέρουμε σήμερα.

Καθώς τα φίλμ ακόμη ήταν ασπρόμαυρα, οι σταρ του σινεμά όπως η Clara Bow χρησιμοποιούσαν τη βαθύτερη απόχρωση κόκκινου κραγιόν ώστε να πιάνεται η αίσθηση στην οθόνη.

Milani matte confident, golden rose 25.

Η δεκαετία 1950 και οι σταρ της εποχής όπως Marilyn Monroe, Rita Heyworth, Elisabeth Taylor, είναι αυτές που καθιέρωσαν τη χρήση κραγιόν σε όλο τον κόσμο αφού μόνο στην Αμερική, οι διαφημιστικές καμπάνιες κατάφεραν το 98% του γυναικείου πληθυσμού να φοράει κραγιόν.

Προχωρώντας στη δεκαετίες του 1960-1970 το κόκκινο κραγιόν χάνει τη πρωτιά του και αντικαθίσταται από απαλά ρόζ, μπεζ και ασπρουδερά χρώματα.

Golden rose 01, jordana babydoll, milani matte blissful

Στη δεκαετία 1980 κάνει πάλι ένα comeback με πρωταγωνίστρια τη Madonna και τη περιοδεία της Like A Virgin, στην οποία φορούσε μόνο κόκκινο ανοιχτό κραγιόν. Jordana twist & shine rock n’rouge, sleek matte rioja red

Οι ανοιχτές καφέ και δαμασκηνί αποχρώσεις γίνονται διάσημες στη δεκαετία 1990 από τις ηθοποιούς Drew Barrymoore. Milani rose femme, golden rose 16, jordana modern classy

Αλλά από το 2000 και μετά είναι φανερό ότι το κόκκινο κραγιόν έχει κατακτήσει το τίτλο του διαχρονικού.

Είναι το σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας και αισθησιασμού.

Ίσως δεν είχε άδικο η Gwyneth Paltrow όταν είπε:

quotes-on-make-up-3

 

Φιλιά,

Makeup Believers

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Facebook Messenger